Producten van 12+ webwinkels
Home » Extra geheugen voor de PS4? Dit zijn 3 goede opties!

Extra geheugen voor de PS4? Dit zijn 3 goede opties!

PS4 geheugen uitbreiden

Games worden vandaag de dag steeds groter en nemen (zeker met de updates) steeds meer ruimte in beslag. Het komt dan ook vaak voor meer dat games vaak al minimaal 50 gigabyte schrijfruimte innemen. Zo ook voor de Playstation 4 van Sony, waar de classic en slim edities met slechts 500GB zijn uitgebracht, waardoor je al snel ruimte te kort komt om meer dan 5 tot 10 games tegelijk te spelen.

Aangezien het nog even kan duren voor de Playstation 5 daadwerkelijk te koop is, in verband met het grote aantal te kort aan chips in de wereld, helpen we je daarom graag met drie goede opties om het geheugen van de Playstation 4 te vergroten zodat je voorlopig alle games kunt blijven spelen op deze console!

Speciale externe harde schijven voor het uitbreiden van de opslagruimte

Dé manier om de opslagruimte van je PS4 te vergroten is simpelweg door een externe harde schijf bij te kopen. Houdt er rekening mee dat hier speciaal geformatteerde harde schijven voor nodig zijn, deze zijn speciaal zo geformatteerd dat de Playstation de schijf herkent en er dus direct spellen op opgeslagen kunnen worden. Er zijn diverse merken die hiervoor speciale Game Drives ontwikkeld hebben, de top 3 vind je hieronder:

Seagate Game Drive

1. Seagate Game Drive

De Amerikaanse fabrikant Seagate is gespecialiseerd in het ontwikkelen van harde schijven. Ze bieden voor de Playstation speciale ‘Game drives’ aan, je hebt hierin de keuze uit edities met 2TB en 4TB. De 2TB is genoeg om tussen de 30 en 50 games op te slaan, de fanatieke spelers kunnen op de 4TB editie kun je tot wel 100 games opslaan! Het mooie van het ontwerp van de Seagate Gamedrive is de matte afwerking en blauwe accenten, precies conform de huisstijl van de PS4. Liefhebbers kunnen de schijf eventueel ook in het wit kopen, houdt er wel rekening mee dat de prijs hiervan wat hoger ligt. Je kunt de USB port gebruiken van de Playstation zelf om de harde schijf aan te sluiten. Houdt er rekening mee dat deze schijf uitsluitend te gebruiken is voor de Playstation!

Vergelijk hier de prijzen van de Seagate Game Drive

wd black schijf

2. WD Black P10 Game Drive

Western Digital(afgekort WD) staat bekend om hoogwaardige harde schijven en SD kaarten. Deze populaire fabrikant heeft meerdere Game Drives uitgebracht, in een compacte uitvoering met een fraaie zwarte vormgeving. De WD Gamedrives zijn verkrijgbaar in 2TB, 4TB, 5TB, 8TB en zelfs tot wel 10TB! Een groot voordeel is dat je deze schijf multifunctioneel is, zo gebruik je hem ook moeiteloos op bijvoorbeeld een Xbox One of laptop met Windows besturingssysteem. Zo kun je de schijf bijvoorbeeld niet alleen gebruiken voor jouw favoriete games, maar sla je ook eenvoudig al je vakantiefoto’s op. Net als de Seagate Game Drive sluit je deze schijf aan via de USB port van de Playstation.

Vergelijk hier de prijzen van de WD Black P10 Game Drive

3. Intenso Memory Case

Intenso Memory Case 2TB

Een andere multifunctionele harde schijf die geformatteerd is ook te gebruiken is om het geheugen van de PS4 uit te breiden is de Intenso Memory Case. Deze schijf is zeer compact en neem je dan ook bijvoorbeeld eenvoudig mee als je bij je vrienden thuis wil gaan gamen. Het grote voordeel van de multifunctionele schijven van Intenso is hetzelfde als de Western Digital Game Drive, je kunt zowel je favoriete muziek of vakantiefoto’s, als je favoriete games opslaan op de schijf. De Intenso Memory Case is verkrijgbaar in uitvoeringen met 2TB, 4TB en 5TB. Net als de andere schrijven werkt deze met USB verbinding, zo verliest je voor extra opslagruimte op de Playstation helaas altijd één USB aansluiting.

Vergelijk hier de prijzen van de Intenso Memory Case

 

Kaufie - © 2024
Kaufie