Producten van 12+ webwinkels
Home » Alle verbeteringen Xbox Series X

Alle verbeteringen Xbox Series X

Alle verbeteringen Xbox Series X

De Xbox Series X komt in november 2020 uit. Maar wat zijn nou echt alle verbeteringen van de nieuwe Xbox console ten opzichte van de Xbox One? Wij zullen je een ding verklappen, deze console wordt een ware krachtpatser en je zal versteld staan van de nieuwe mogelijkheden. Wij zullen deze hieronder voor je toelichten.

Quick Resume en snellere laadtijden

De nieuwe Xbox Series X zal over een SSD opslag beschikken van 1 TB. Dit werkt 5 tot 10 keer sneller dan een HDD opslag. Je zal dit enorm gaan merken in de laadtijden van de Xbox. De console zal binnen no time opstarten en dit zal ook zo zijn voor de games. Hiermee elimineert Microsoft de enorm lange wachttijden van sommige games. De huidige consoles beschikken al over Quick Resume. Dit betekent dat je een spel even op standby kan zetten zodat je een andere game of app kan gebruiken. Echter kan dit tot nu toe maar met een spel. De nieuwe Xbox zal het mogelijk maken dat je meerdere spellen kan pauzeren zodat je later verder kan. Ben je lekker Call of Duty aan het spelen, maar wil je zoon even Fifa spelen? Dan kan jij je game gerust pauzeren zodat je later verder kan. Je hoeft dan niet heel het startscherm door te lopen. Het is alleen nog niet duidelijk hoeveel games en apps er tegelijkertijd gepauzeerd kunnen worden,

  • Quick Resume meerdere spellen.
  • Geen startschermen meer.
  • Snellere laadtijden spellen.
  • Standaard 1 TB SSD opslag.

Meer grafische kracht Xbox Series X

De nieuwe Xbox zal beschikken over 12 Terraflops. Dit is acht keer zoveel dan de Xbox One en twee keer zoveel als de Xbox one X. Daarnaast zal het grafisch werkgeheugen 16 GB bevatten, de Xbox One had 8 GB. Uiteraard zit er een sterkere processor in de console, daar komen we later op terug. Wat betekent deze grafische kracht voor je resolutie? De console zal 8K in 30 FPS (beelden per seconde) kunnen afspelen, 4K met 60 FPS en Fulld HD in 120 FPS! Het beeld zal dan enorm vloeiend lopen. Handig om dus minimaal over een 4K tv te beschikken als je optimaal wilt genieten van deze krachtpatser. De Xbox Series X zal ook een gedeelte van het scherm extra kunnen gebruiken voor mooier beeld. Als de weerspiegeling links in het beeld meer aandacht vereist, zal de videokaart zich hier meer op kunnen focussen dan de onbelangrijke achtergrond.

  • 12 Terraflops.
  • 4K in 60 FPS.
  • Full HD in 120 FPS.
  • Raytracing.

Raytracing grafische belichting

Zowel de nieuwe Xbox als de PlayStation 5 zullen gebruik maken van hyperrealistische belichting, oftewel raytracing. Dit is het gedeelte waarbij je weerspiegeling kan zien in autoramen, spiegels en in het water. Voorheen kon je dit alleen maar zien in de filmpjes tijdens een game. Nu zal het in game ook mogelijk zijn. Dit is het nieuwe aspect waarbij de videokaart meer focus kan leggen op de raytracing.

Meer rekenkracht

De processor mag natuurlijk niet achterblijven. Deze console zal beschikken over een Zen 2 processor met maar liefst 8 kernen met 3.8 GHz als kloksnelheid. Even ter vergelijking, de Xbox One heeft een processor met 8 kernen en 1.75 GHz aan kloksnelheid. De processor van de Xbox Series X is dus meer dan twee keer zo snel. Dit is vooral nodig voor de games in 4K, 8K en eventueel virtual reality. Dan wordt er simpelweg meer gevraagd van de processor. Daarnaast bevat de nieuwe Xbox een werkgeheugen van 16 GB. Dit is dan ook het dubbele van de Xbox One met 8 GB. Ook dit bepaalt de snelheid van de console. Het werkgeheugen is belangrijk zodat de console veel taken alvast in de wachtrij kan zetten. Dit is bijvoorbeeld handig als jij tegelijkertijd gebruik maakt van meerdere games of programma’s. Dan zal het niet snel vastlopen.
Xbox series X cpu

Backwards Compatible

Microsoft heeft duidelijk gemaakt dat de Xbox Series X zowel games van de Xbox 360 als de Xbox One af zal kunnen spelen. Sommige spellen van de Xbox One zullen zelfs beter afgespeeld worden omdat er nu meer grafische kracht en rekenkracht wordt gebruikt. Deze games dienen wel deze mogelijkheid te hebben. Daarnaast zal je via de Game bibliotheek toegang hebben tot duizenden spellen van de Xbox 360 en Xbox One. Heb je nog oude spellen? Je hoeft deze dus niet weg te gooien!

Games voor zowel Xbox one als Xbox Series X

Ben je bang om nu een spel te kopen omdat de nieuwe Xbox uit komt? Wees niet bang. De nieuwe Xbox werkt met Smart Delivery. Dit betekent dat als jouw spel uitkomt voor de nieuwe Xbox, je automatisch de nieuwste versie krijgt wat geschikt is voor de kracht van de nieuwe Xbox. Dit is uiteraard een overgangsperiode van de Xbox One naar de nieuwe console en daar wordt rekening mee gehouden.

Xbox series X smart delivery

Controller Xbox Series X

De nieuwe controller zal er hetzelfde uitzien zoals je gewend bent. Wel komen er een aantal aanpassingen. Zo komt er een Share button zodat jij heel snel en makkelijk beelden kan delen met vrienden. Ook zal het D-Pad niet over viel pijltjes beschikken, maar over 8. Dan heb je toch net iets meer keuze. Ook zal de controller kindvriendelijker zijn. Het is de bedoeling dat kinderen vanaf 8 jaar de Xbox kunnen gebruiken. De triggers en bumpers worden ronder. Daarnaast zal de controller compatibel zijn met de Xbox One, Windows, Android, IOS, Linux en wellicht nog meer besturingen. Zo kan je het zelfs aansluiten op je Android tablet!
Xbox Series X controller

Xbox One accessoires gebruiken op de nieuwste console

Heb je veel accessoires voor de Xbox One? Denk aan controllers, headsets of een stuur voor racespellen. Ook deze kan je aansluiten op de nieuwe Xbox. De console is namelijk compatibel met alle accessoires voor de Xbox One. Zoals eerder genoemd zal je ook eerdere spellen kunnen meenemen.

Kaufie - © 2024
Kaufie