Producten van 12+ webwinkels
Home » Buggy’s: Wat zijn de minimum & maximum leeftijden?

Buggy’s: Wat zijn de minimum & maximum leeftijden?

Buggy kindje

Buggy’s zijn enorm populair onder ouders vanwege hun gemak en functionaliteit. Ze maken het mogelijk om baby’s en jonge kinderen eenvoudig mee te nemen tijdens uitstapjes. Bij het kiezen van een buggy is het belangrijk om te weten vanaf welke leeftijd en tot welke leeftijd je kind er in kunt zitten.

Met name de leeftijd wanneer een kindje veilig zelfstandig in de buggy kan zitten is uit veiligheidsoverwegingen erg belangrijk om in acht te nemen. Het is natuurlijk fijn wanneer het moment zover is, zodat je de vaak veel grotere kinderwagen kunt inleveren voor een compacte buggy. Dit zorgt ervoor dat je een stuk lichter op pad kunt met je kindje!

Minimum leeftijd voor een buggy

De buggy is doorgaans in te zetten voor kinderen van 6 tot 7 maanden. Dit komt omdat een baby rond deze leeftijd voldoende nek- en hoofdondersteuning heeft ontwikkeld om rechtop te kunnen zitten zonder extra ondersteuning. Houd er dus rekening mee, niet ieder kindje is hetzelfde, als jouw zoon of dochtertje na 7 maanden nog niet goed rechtop zit, gebruik dan de kinderwagen iets langer, dit is essentieel voor hun veiligheid en comfort.

Maximum leeftijd voor een buggy

Aan de andere kant is er ook een maximum leeftijd (en vooral gewichtslimiet) tot wanneer een kind in de buggy kan zitten. De meeste buggy’s hebben een gewichtslimiet tussen de 20-25 kg, dit betekent in praktijk vaak dat je de buggy kunt gebruiken tot je kindje ongeveer 4-5 jaar oud is.

Het is belangrijk om de specificaties van de buggy te controleren, aangezien sommige modellen speciaal zijn ontworpen voor oudere kinderen met hogere gewichtslimieten.

Een buggy kopen? Dit is onze top 5!

1

Kinderkraft INDY – Wandelwagen – Lichte 6.4 kg – snelle uitvouwsysteem – Roze

€109.00
bol.com: Baby, mother and child
Bekijk deal
2

Fudajo hondenwagen 2-in-1 blauw inklapbare hondenbuggy; kinderwagen voor honden, overdekte buggy met afneembare mand – Multistrobe

€99.95
bol.com: Pets
Bekijk deal
3

InnoPet Comfort EFA ECO – Hondenbuggy – Rood/Zwart – 96x53x104cm

€249.95
bol.com: Pets
Bekijk deal
4

vidaXL Kinderwagen 3-in-1 – Antraciet – Staal en Linnen – 49x82x99 cm (BxDxH) – Inclusief Autostoeltje – Kinderwagen

€173.95
bol.com: Baby, mother and child
Bekijk deal
5

Dripio 3 in 1 Kinderwagen – Buggy – Wandelwagen Baby – Reisbuggy – Reis Buggy – Plooibuggy – Rood

€556.00
bol.com: Baby, mother and child
Bekijk deal

Leeftijdscategorieën

Je kunt ervoor kiezen om één buggy te kopen voor de complete looptijd van wanneer je kind er gebruik van maakt. Er zijn echter ook ouders die kiezen voor bijvoorbeeld twee verschillende buggy’s gedurende deze periode van 6 maanden tot wanneer je kind zo’n 5 jaar oud is. Dit zijn aspecten waar je op kunt letten bij de aanschaf, die per leeftijd van belang zijn.

Leeftijdscategorieën

  • Baby’s (0-12 maanden): Tijdens deze leeftijdsgroep is het belangrijk dat de buggy volledig plat kan liggen en een als autostoeltje gebruikt kan worden.
  • Peuters (1-3 jaar): Peuters hebben meestal voldoende nek- en rugsteun ontwikkeld om rechtop te zitten. Een stevige zitting met vijfpuntsgordel biedt veiligheid.
  • Kleuters (3-5 jaar): Kleuters kunnen zelf lopen maar raken snel vermoeid tijdens lange wandelingen. Een lichtgewicht buggy die eenvoudig opvouwbaar is, biedt gemak voor ouders.
Kaufie - © 2024
Kaufie