Producten van 12+ webwinkels
Home » Hondenbenches voor op de achterbank in de auto? Houd hier rekening mee!

Hondenbenches voor op de achterbank in de auto? Houd hier rekening mee!

reisbench voor honden

Het belang van Hondenbenches voor op de achterbank in de auto

Als hondenliefhebber heb je natuurlijk het beste over voor je huisdier, gezien we vandaag de dag veel onderweg zijn en ook regelmatig onze hond lekker mee naar het bos op de opvang willen brengen is het van groot belang om je hond veilig en comfortabel te kunnen vervoeren in de auto. Hondenbenches voor op de achterbank bieden hiervoor de ideale oplossing. Ten eerste zorgt een hondenbench ervoor dat je hond niet kan rondlopen en wordt afgeleid tijdens het rijden. Daarnaast beschermt een bench je auto tegen beschadigingen en vuil. Het voorkomt ook dat je huisdier uit de auto springt bij het openen van de deur, wat gevaarlijke situaties kan veroorzaken. Met een goede hondenbench geniet je samen met je viervoeter van ontspannen autoritten zonder zorgen! Om je te helpen bij het vinden van de juiste reisbench, geven we je in dit artikel handige tips!

Welke soorten hondenbenches zijn geschikt voor de achterbank?

Er zijn verschillende soorten benches die geschikt zijn voor gebruik op de achterbank van de auto. Een veelvoorkomende optie is de opvouwbare hondenbench. Deze zijn handig omdat ze gemakkelijk kunnen worden opgevouwen wanneer ze niet in gebruik zijn, hierdoor nemen ze weinig ruimte in beslag. Daarnaast zijn er ook duurzame benches gemaakt van stevige materialen zoals plastic of aluminium. Deze bieden extra veiligheid en bescherming tijdens het rijden. Het is belangrijk om te letten op de afmetingen en pasvorm van de bench om ervoor te zorgen dat deze goed past op de achterbank van jouw auto.

Top 5 hondenbenches

1

Nylon Bench Softcrate Super PREMIUM XXS 50x35x35 cm

€49.95
bol.com: Pets
Bekijk deal
2

hokkenvoordeel – Autobench – Reisbench – Autobenches – Medium – 69 x 54 x 50 cm

€95.94
bol.com: Pets
Bekijk deal
3

Nylon Bench Softcrate Super PREMIUM L 91x65x65 cm

€89.95
bol.com: Pets
Bekijk deal
4

Nylon Bench Softcrate Super PREMIUM S 70x52x52 cm (Khaki)

€69.95
bol.com: Pets
Bekijk deal
5

Nylon Bench Softcrate Super PREMIUM M 81x60x60 cm (Khaki)

€79.95
bol.com: Pets
Bekijk deal

Opvouwbare benches

Opvouwbare hondenbenches zijn een populaire keuze voor gebruik op de achterbank van de auto. Deze benches zijn gemaakt van flexibel en lichtgewicht materiaal, zoals nylon, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden opgevouwen en opgeborgen wanneer ze niet in gebruik zijn. Dit maakt ze ideaal voor mensen die regelmatig reizen met hun hond. Opvouwbare hondenbenches nemen weinig ruimte in beslag en kunnen eenvoudig worden opgezet en afgebroken. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken, wat handig is voor lange autoritten waarbij een ongelukje kan gebeuren. Let bij het kiezen van een opvouwbare bench op de juiste maat en zorg ervoor dat deze stevig genoeg is om je hond veilig te houden tijdens het rijden.

Hoe een hondenbench bevestigen?

Een van de belangrijkste aspecten bij het kiezen van een hondenbench voor op de achterbank in de auto zijn de bevestigingssystemen die zorgen voor stabiliteit tijdens het rijden. Deze systemen zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat de bench stevig op zijn plaats blijft en niet verschuift of omvalt, zelfs niet bij plotselinge bewegingen of remmen.

De meest voorkomende bevestigingssystemen zijn verstelbare riemen die je kunt bevestigen aan de autostoel. Zorg ervoor dat deze riemen stevig vastzitten en strak worden aangespannen, zodat de bench niet kan bewegen tijdens het rijden. Sommige benches hebben ook speciale haken waarmee je ze kunt vastklikken aan de autogordels.

Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant nauwgezet te volgen bij het installeren van het bevestigingssysteem. Controleer regelmatig of alle riemen goed vastzitten en dat er geen speling is. Vergeet ook niet om de veiligheidsgordel van je huisdier te gebruiken en hem goed vast te maken aan de bench.

hond in bench

Ventilatie en comfort van de bench

Het is essentieel dat de hondenbench voldoende ventilatie en comfort biedt voor je huisdier tijdens het reizen. Ventilatie is belangrijk, vooral tijdens lange autoritten. Zorg ervoor dat de bench is ontworpen met meerdere ventilatiepunten, zoals gaaspanelen of roosters, om een goede luchtcirculatie te garanderen.

Daarnaast wil je natuurlijk dat je huisdier zich comfortabel voelt in de bench. Kies een model met zachte en duurzame bekleding, zodat je hond comfortabel kan liggen en rusten tijdens de rit. Sommige benches hebben ook extra functies zoals een gevoerde bodem of verwijderbare kussens voor nog meer comfort. Houd er rekening mee dat het belangrijk is om regelmatig de bench schoon te maken en te controleren op eventuele schade om het comfort en welzijn van je huisdier te waarborgen.

poedel in een bench op de achterbank

Tips voor aankoop en onderhoud van de Hondenbenches

Hier zijn enkele belangrijke tips voor het kiezen en onderhouden van hondenbenches voor op de achterbank in de auto:

 1. Kies de juiste maat
  Meet de lengte, hoogte en breedte van je hond om de juiste maat bench te kiezen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor je huisdier om comfortabel te zitten, staan, draaien en liggen.
 2. Controleer de bevestigingssystemen
  Zorg ervoor dat de bench stevig kan worden vastgemaakt aan de autostoel. Dit zorgt voor stabiliteit tijdens het rijden en voorkomt dat de bench verschuift.
 3. Onderhoud de bench regelmatig
  Maak de hondenbench regelmatig schoon om een ​​gezonde en hygiënische omgeving voor je huisdier te behouden. Verwijder vuil, haren en eventuele vlekken met geschikte reinigingsmiddelen.
 4. Controleer regelmatig op schade
  Controleer geregeld of er geen beschadigingen of gebreken zijn aan de bench. Repareer of vervang eventuele onderdelen die versleten of kapot zijn, zodat de veiligheid van je huisdier gewaarborgd blijft.

Met deze tips kun je een geschikte hondenbench vinden die perfect past bij je auto en die ook gemakkelijk te onderhouden is.

Onderhoudsinstructies voor langdurig gebruik

Om ervoor te zorgen dat je hondenbench voor op de achterbank in de auto lang meegaat, is regelmatig onderhoud essentieel. Hier zijn enkele belangrijke onderhoudsinstructies om in gedachten te houden:

 1. Reiniging
  Maak de bench regelmatig schoon met een mild reinigingsmiddel en warm water. Verwijder vuil, haren en eventuele vlekken. Zorg ervoor dat de bench volledig droog is voordat je hem weer gebruikt.
 2. Controleer op schade
  Inspecteer de bench regelmatig op eventuele schade, zoals scheuren, losse naden of kapotte onderdelen. Repareer of vervang indien nodig.
 3. Onderhoud van ventilatiegaten
  Houd de ventilatiegaten vrij van vuil en blokkades. Dit zorgt voor een goede luchtcirculatie en voorkomt oververhitting. Je kunt bijvoorbeeld een kleine compressor gebruiken om dit te doen.
 4. Bewaar de bench op een droge plaats
  Zorg ervoor dat de bench wordt bewaard op een droge plaats, beschermd tegen extreme temperaturen en direct zonlicht.

Door deze eenvoudige onderhoudsinstructies te volgen, kun je ervoor zorgen dat je hondenbench in goede staat blijft en langdurig meegaat tijdens het gebruik in je auto!

Kaufie - © 2024
Kaufie