Producten van 12+ webwinkels
Home » Kan je een buggy ook gebruiken als autostoel?

Kan je een buggy ook gebruiken als autostoel?

Baby komt blij uit een auto in een buggy

Ben je op zoek naar een multifunctionele buggy, waarbij je het ook als autostoel kan gebruiken? Er zijn modellen beschikbaar, waarbij dit kan. Wel moet je op een aantal dingen letten. Er zitten namelijk ook wat nadelen aan. In dit artikel leggen wij uit wat alle voor-en nadelen zijn.

Top 5 beste buggy's

1

Deryan Rolo XL Luxe Lichtgewicht Buggy – Donkerblauw

€149.00
bol.com: Baby, mother and child
Bekijk deal
2

vidaXL Buggy – Comfortabel en handig – Rood – Staal en linnen – 61x110x106 cm – Inklapbaar met één hand – Kinderwagen

€237.95
bol.com: Baby, mother and child
Bekijk deal
3

Dubatti Buggy Smart E2 Green/Black

€399.00
bol.com: Baby, mother and child
Bekijk deal
4

Babyzen YOYO2 Compleet Kinderwagen Met Reiswieg – Black Frame – Taupe

€619.00
bol.com: Baby, mother and child
Bekijk deal
5

Jane Kendo 4-in-1 (Squared 2020)

€694.80
bol.com: Baby, mother and child
Bekijk deal

Zijn er buggy‘s die geschikt zijn om ook als autostoel te gebruiken?

Ja, er zijn kinderwagens (buggies) die kunnen worden omgebouwd of gebruikt als autostoeltjes. Deze multifunctionele systemen worden vaak “travel systems” genoemd en bieden het gemak van zowel een kinderwagen als een autostoel in één pakket. Hier zijn enkele voorbeelden en details over hoe ze werken:

 1. Travel Systems:
 2. Kenmerken: Een travel system bestaat uit een kinderwagen en een afneembare autostoel die op het frame van de kinderwagen kan worden bevestigd.
 3. Voordelen: Dit systeem maakt het gemakkelijk om een slapende baby van de auto naar de kinderwagen over te zetten zonder hem of haar wakker te maken.
 4. Voorbeelden: Bekende merken zoals Maxi-Cosi, Britax, Chicco, en Graco bieden diverse modellen aan.
 5. Draagbare autostoeltjes die op kinderwagens klikken:
 6. Kenmerken: Sommige autostoeltjes zijn ontworpen om direct op bepaalde kinderwagenframes te klikken.
 7. Voordelen: Dit biedt flexibiliteit omdat je het autostoeltje apart kunt gebruiken en het op verschillende kinderwagenframes kunt bevestigen.
 8. Voorbeelden: Veel autostoeltjes van merken zoals Cybex en Nuna hebben compatibele kinderwagenframes of adapters om met verschillende merken te werken.
 9. 3-in-1 of 4-in-1 systemen:
 10. Kenmerken: Deze systemen bevatten vaak een autostoeltje, een basis voor in de auto, en een kinderwagenframe. Soms zijn ze ook uitgerust met een wiegoptie voor pasgeborenen.
 11. Voordelen: Ze bieden een alles-in-één oplossing vanaf de geboorte tot aan peuterleeftijd.
 12. Voorbeelden: Graco 4Ever en Evenflo Pivot zijn populaire keuzes in deze categorie.

Overwegingen bij de aanschaf:

 1. Veiligheid: Controleer altijd of het autostoeltje voldoet aan de veiligheidsnormen en goedgekeurd is voor gebruik in jouw regio.
 2. Compatibiliteit: Zorg ervoor dat het autostoeltje en de kinderwagen compatibel zijn als je verschillende merken gebruikt.
 3. Gewicht en grootte: Let op het gewicht en de grootte van zowel het autostoeltje als de kinderwagen, vooral als je vaak reist of de kinderwagen in en uit de auto moet tillen.
 4. Gebruiksgemak: Test hoe gemakkelijk het is om het autostoeltje op het kinderwagenframe te bevestigen en weer los te maken.

Wat is het verschil met een normale buggy?

Het verschil tussen een travel system (een kinderwagen die ook als autostoel kan worden gebruikt) en een normale buggy is aanzienlijk. Hier zijn de belangrijkste verschillen:

Travel System

 1. Multifunctionaliteit:
 2. Autostoel: Een travel system wordt geleverd met een autostoeltje dat eenvoudig op het kinderwagenframe kan worden geklikt.
 3. Kinderwagen: Naast het autostoeltje bevat het systeem vaak een los zitgedeelte dat op het frame kan worden bevestigd zodra het kind groter is.
 4. Wieg (optioneel): Sommige travel systems bevatten ook een wieg voor pasgeborenen.
 5. Voordelen:
 6. Gemak: Het maakt het gemakkelijk om een slapende baby van de auto naar de kinderwagen te verplaatsen zonder hem of haar wakker te maken.
 7. Langere gebruiksduur: Je kunt het systeem vanaf de geboorte tot peuterleeftijd gebruiken door de verschillende zitgedeeltes te wisselen.
 8. Gewicht en Grootte:
 9. Zwaarder en groter: Travel systems zijn over het algemeen zwaarder en groter dan normale buggies, omdat ze meer functies bieden.
 10. Prijs:
 11. Duurder: Door de multifunctionaliteit en de extra onderdelen zijn travel systems vaak duurder dan normale buggies.

Normale Buggy

 1. Eenvoud en Functionaliteit:
 2. Kinderwagen: Een normale buggy is een lichte en compacte kinderwagen, bedoeld voor eenvoudig transport en dagelijks gebruik.
 3. Niet als autostoel: Normale buggies kunnen niet als autostoel worden gebruikt en hebben geen onderdelen die specifiek voor autogebruik zijn ontworpen.
 4. Voordelen:
 5. Lichtgewicht: Normale buggies zijn vaak lichter en gemakkelijker te manoeuvreren, wat handig is voor dagelijks gebruik, vooral in stedelijke omgevingen.
 6. Compact: Ze kunnen gemakkelijk worden ingeklapt en opgeborgen, wat ideaal is voor reizen en het gebruik van openbaar vervoer.
 7. Prijs:
 8. Goedkoper: Normale buggies zijn over het algemeen goedkoper omdat ze minder functies hebben en eenvoudiger zijn ontworpen.
 9. Leeftijd en Gebruik:
 10. Peuterleeftijd: Normale buggies worden meestal gebruikt voor kinderen vanaf een paar maanden tot peuterleeftijd, afhankelijk van het model.

Samenvatting

 • Travel System: Ideaal voor ouders die een alles-in-één oplossing willen die zowel een autostoel als een kinderwagen biedt en kan worden gebruikt vanaf de geboorte tot peuterleeftijd. Ze zijn zwaarder en duurder, maar bieden veel gemak en flexibiliteit.
 • Normale Buggy: Geschikt voor ouders die een lichte, compacte en goedkope kinderwagen zoeken voor dagelijks gebruik en eenvoudig transport. Ze zijn minder veelzijdig, maar ideaal voor stedelijke omgevingen en korte uitstapjes.

Bij de keuze tussen een travel system en een normale buggy is het belangrijk om na te denken over je specifieke behoeften, je levensstijl en je budget.

Waar moet je op letten als je een buggy als autostoel wil gebruiken?

Als je een buggy wilt gebruiken als autostoel, moet je op een aantal belangrijke factoren letten om ervoor te zorgen dat het veilig en praktisch is. Hier zijn de belangrijkste overwegingen:

Veiligheid

 1. Veiligheidsnormen:
 2. Zorg ervoor dat zowel de buggy als het autostoeltje voldoen aan de geldende veiligheidsnormen in jouw regio. Voor Europa is dat bijvoorbeeld de ECE R44/04 of de nieuwere i-Size (R129) normen.
 3. Crash-test Resultaten:
 4. Controleer de crash-test resultaten van het autostoeltje. Reputabele merken publiceren vaak de resultaten van onafhankelijke crash-tests.
 5. Installatie:
 6. Het autostoeltje moet eenvoudig en correct te installeren zijn in je auto. Sommige stoelen maken gebruik van het ISOFIX-systeem, terwijl andere met de autogordel worden vastgezet.

Compatibiliteit

 1. Compatibiliteit tussen buggy en autostoel:
 2. Controleer of het autostoeltje compatibel is met de buggy. Vaak heb je specifieke adapters nodig om het autostoeltje op het buggyframe te bevestigen.
 3. Merk en Model:
 4. Sommige merken ontwerpen autostoeltjes die alleen passen op hun eigen buggyframes. Andere merken bieden universele adapters voor gebruik met verschillende buggymerken.

Gebruiksgemak

 1. Gemakkelijke bevestiging:
 2. Het moet eenvoudig zijn om het autostoeltje op de buggy te bevestigen en los te maken. Dit is vooral belangrijk als je het vaak zult doen.
 3. Gewicht en draagbaarheid:
 4. Zorg ervoor dat het geheel niet te zwaar is om gemakkelijk te tillen en te dragen, vooral als je het vaak in en uit de auto moet tillen.

Comfort en Functionaliteit

 1. Comfort voor het kind:
 2. Het autostoeltje moet comfortabel zijn voor je kind, met voldoende ondersteuning en demping.
 3. Instelbaarheid:
 4. Controleer of het autostoeltje en de buggy verstelbaar zijn, zodat ze meegroeien met je kind en verschillende posities bieden (bijvoorbeeld ligpositie voor pasgeborenen).

Praktische Overwegingen

 1. Opslagruimte:
 2. Kijk naar de opslagruimte van de buggy als deze is uitgerust met het autostoeltje. Sommige travel systems kunnen omvangrijk zijn en veel ruimte in beslag nemen.
 3. Onderhoud en reiniging:
 4. Zorg ervoor dat de bekleding van zowel de buggy als het autostoeltje gemakkelijk schoon te maken is, aangezien jonge kinderen vaak knoeien.

Voorbeelden van Travel Systems

 1. Maxi-Cosi Zelia Travel System:
 2. Dit systeem bevat een autostoeltje en een buggy die compatibel zijn met elkaar. Het biedt eenvoudige installatie en goede veiligheidskenmerken.
 3. Chicco Bravo Trio Travel System:
 4. Dit systeem bevat een Chicco KeyFit 30 autostoeltje dat gemakkelijk op de buggy kan worden bevestigd. Het is bekend om zijn gebruiksgemak en veiligheid.
 5. Graco Modes Travel System:
 6. Dit systeem biedt verschillende configuraties en een comfortabele rit voor het kind. Het autostoeltje kan eenvoudig op het buggyframe worden geklikt.

Samenvatting

Bij het kiezen van een buggy die ook als autostoel kan worden gebruikt, is het cruciaal om aandacht te besteden aan veiligheidsnormen, compatibiliteit, gebruiksgemak, comfort, en praktische overwegingen zoals opslag en onderhoud. Door deze factoren in gedachten te houden, kun je een weloverwogen keuze maken die zowel veilig als praktisch is voor jou en je kind.

Buggy en autostoel

Wat zijn de voordelen van deze buggy‘s?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van travel systems, oftewel buggies die ook als autostoel kunnen dienen. Hier zijn de belangrijkste voordelen:

Voordelen van Travel Systems

 1. Multifunctionaliteit:
 2. Alles-in-één Oplossing: Travel systems combineren een autostoel en een buggy in één pakket, wat handig is voor ouders die een complete oplossing willen vanaf de geboorte tot peuterleeftijd.
 3. Gemakkelijk Overzetten: Het autostoeltje kan eenvoudig op de buggy worden geklikt, wat betekent dat je een slapende baby van de auto naar de buggy kunt verplaatsen zonder hem of haar wakker te maken.
 4. Kostenbesparing:
 5. Minder Aankopen: Omdat je een autostoel en een buggy in één keer koopt, hoef je geen aparte producten aan te schaffen, wat op de lange termijn kostenbesparend kan zijn.
 6. Pakketdeals: Veel merken bieden pakketdeals aan voor travel systems, wat vaak voordeliger is dan het afzonderlijk kopen van een autostoel en een buggy.
 7. Gebruiksgemak:
 8. Snelle Installatie: De meeste travel systems zijn ontworpen voor eenvoudige installatie en gebruik. Het wisselen tussen autostoel en buggy is vaak snel en intuïtief.
 9. Compactheid: Travel systems zijn vaak ontworpen om gemakkelijk in elkaar te vouwen en op te bergen, wat handig is voor ouders die veel onderweg zijn.
 10. Flexibiliteit:
 11. Meegroeien met je Kind: Veel travel systems zijn ontworpen om mee te groeien met je kind, met verschillende configuraties die geschikt zijn voor pasgeborenen, baby’s en peuters.
 12. Aanpassingsmogelijkheden: Ze bieden vaak meerdere zit- en ligposities, waardoor ze flexibel zijn in gebruik en aan te passen aan de behoeften van het kind.
 13. Veiligheid:
 14. Geïntegreerde Veiligheidssystemen: Travel systems zijn vaak ontworpen met geïntegreerde veiligheidssystemen die ervoor zorgen dat het autostoeltje stevig en veilig op de buggy is bevestigd.
 15. Consistente Veiligheid: Omdat de autostoel zowel in de auto als op de buggy wordt gebruikt, blijft de veiligheidsstandaard consistent, wat belangrijk is voor de gemoedsrust van ouders.
 16. Opslagruimte:
 17. Opbergruimte: Veel travel systems hebben extra opbergruimte, zoals manden onder de buggy, waardoor je gemakkelijk babybenodigdheden kunt meenemen.
 18. Comfort:
 19. Ontworpen voor Comfort: Travel systems zijn vaak ontworpen met het comfort van zowel de ouder als het kind in gedachten, met gewatteerde zitjes, verstelbare handgrepen en schokdemping.

Voorbeelden van Travel Systems en Hun Voordelen

 1. Maxi-Cosi Zelia Travel System:
 2. Gemak: De Zelia biedt een 5-in-1 reissysteem en is gemakkelijk in gebruik, met een autostoeltje dat eenvoudig op de buggy kan worden geklikt.
 3. Comfort: Het biedt comfortabele zit- en slaapopties voor het kind, evenals handige opbergruimte voor ouders.
 4. Chicco Bravo Trio Travel System:
 5. Gebruiksgemak: Dit systeem is bekend om zijn eenvoudige installatie en gebruiksgemak, ideaal voor drukke ouders.
 6. Veiligheid: Het Chicco KeyFit 30 autostoeltje staat bekend om zijn uitstekende veiligheidsscores.
 7. Graco Modes Travel System:
 8. Flexibiliteit: Biedt verschillende configuraties, waaronder een wiegoptie, een naar de ouder gerichte zitpositie en een naar voren gerichte zitpositie.
 9. Opslag: Ruime opbergmand en gemakkelijk in te vouwen voor transport en opslag.

Samenvatting

Travel systems bieden veelzijdigheid, gemak, veiligheid en comfort, wat ze een populaire keuze maakt voor ouders die een alles-in-één oplossing zoeken voor hun kind. Door te investeren in een travel system, kunnen ouders profiteren van een naadloze overgang tussen auto en buggy, kostenbesparingen, en een comfortabele ervaring voor hun kind.

En wat zijn de nadelen?

Hoewel travel systems veel voordelen bieden, zijn er ook enkele nadelen waarmee je rekening moet houden. Hier zijn de belangrijkste nadelen van buggies die ook als autostoel kunnen dienen:

Nadelen van Travel Systems

 1. Gewicht en Grootte:
 2. Zwaarder en Groter: Travel systems zijn doorgaans zwaarder en groter dan normale buggies, wat ze minder handig maakt voor dagelijks gebruik, vooral in stedelijke omgevingen met smalle trottoirs of openbaar vervoer.
 3. Moeilijker te Hanteren: Het extra gewicht kan het lastig maken om de buggy in en uit de auto te tillen, of op te bergen in kleine ruimtes.
 4. Kosten:
 5. Duurder: Travel systems zijn meestal duurder dan het afzonderlijk kopen van een buggy en een autostoel, wat een aanzienlijke investering kan zijn.
 6. Complexiteit:
 7. Moeilijker op te zetten: Hoewel travel systems ontworpen zijn voor gemak, kunnen ze aanvankelijk complexer zijn om in elkaar te zetten en te gebruiken vanwege de verschillende onderdelen en configuraties.
 8. Compatibiliteit van Onderdelen: Het kan moeilijk zijn om compatibele onderdelen te vinden als je verschillende merken gebruikt of als je onderdelen wilt vervangen.
 9. Beperkte Flexibiliteit:
 10. Beperkt tot één Merk: Sommige travel systems zijn beperkt tot het gebruik van onderdelen van één merk, wat de flexibiliteit vermindert als je bijvoorbeeld een ander autostoeltje wilt gebruiken.
 11. Minder Aanpassingsmogelijkheden: In vergelijking met gespecialiseerde autostoelen en buggies kunnen travel systems minder aanpassingsmogelijkheden en functies hebben.
 12. Onderhoud en Reiniging:
 13. Meer Onderhoud: Omdat een travel system uit meerdere onderdelen bestaat, kan het meer tijd en moeite kosten om alles schoon en goed onderhouden te houden.
 14. Bekleding en Stoffen: De bekleding kan sneller vuil worden omdat het zowel binnen (in de auto) als buiten (op straat) wordt gebruikt.
 15. Opslagruimte:
 16. Meer Ruimte Nodig: Travel systems nemen meer opslagruimte in beslag, zowel in huis als in de auto. Dit kan een probleem zijn als je beperkte opslagruimte hebt.
 17. Minder Compact: Zelfs als ze ingeklapt zijn, kunnen travel systems nog steeds groter zijn dan normale buggies.
 18. Geschiktheid voor Alle Leeftijden:
 19. Niet altijd Ideaal voor Oudere Kinderen: Hoewel travel systems ontworpen zijn om mee te groeien met je kind, kunnen ze soms minder comfortabel of geschikt zijn voor oudere kinderen in vergelijking met speciaal ontworpen buggy’s of autostoelen voor peuters.

Overwegingen bij de Aanschaf

Bij het overwegen van een travel system, is het belangrijk om je specifieke behoeften en levensstijl in gedachten te houden. Hier zijn enkele vragen die je jezelf kunt stellen:

 • Hoe vaak zal ik de buggy en het autostoeltje gebruiken?
 • Hoeveel ruimte heb ik in mijn auto en thuis voor opslag?
 • Hoe belangrijk is draagbaarheid en gewicht voor mij?
 • Wat is mijn budget?
 • Heb ik voorkeuren voor bepaalde merken of compatibiliteit met andere producten die ik al bezit?

Door deze vragen te beantwoorden, kun je bepalen of een travel system de juiste keuze voor jou is of dat een afzonderlijke buggy en autostoel beter aan jouw behoeften voldoen.

Kaufie - © 2024
Kaufie