Producten van 12+ webwinkels
Home » Tablets voor kinderen? De top 5 kindertablets van 2020

Tablets voor kinderen? De top 5 kindertablets van 2020

kindertablets

De technologische ontwikkelingen gaan sneller dan ooit tevoren. Elektronische apparaten zijn tegenwoordig een groot onderdeel van ons leven geworden. En in veel gevallen is het zelfs een noodzakelijk onderdeel van ons bestaan geworden. Nog niet zo lang geleden was het niet gebruikelijk als kinderen gebruik maakten van elektronische apparaten, maar die tijden zijn flink veranderd. Tegenwoordig is een tablet erg belangrijk voor een kind. Niet alleen voor entertainment, maar ook voor de educatieve ontwikkeling van je kind. Er kunnen bijvoorbeeld spelletjes op worden gespeeld. En op veel scholen is het noodzakelijk dat je kind een goede tablet heeft. Maar hoe zorg je er als ouder nou voor dat je de juiste tablet voor je kind kiest? Dat kan erg lastig zijn en dat begrijpen we maar al te goed. Omwille van die reden vind jij in dit artikel een overzicht met de 5 beste tablets voor kinderen. Deze zijn gerangschikt van de populaire modellen tot de minder populaire modellen.

1. Kurio Tab 2

Met de Kurio Tab 2 kan je kind zich flink vermaken. De naam doet je misschien al wel een belletje rinkelen, want het wordt als een zeer populaire tablet gezien. Veel kinderen maken er gebruik van en daar zijn dan ook belangrijke redenen voor aan te geven. Het belangrijkste voordeel van deze tablet is de gebruiksvriendelijkheid van de tablet. Bij het aanschaffen van tablets is dat helaas vaak een onderbelicht aspect. Men let vaak op het esthetische aspect van een tablet, maar gaat dan voorbij aan de gebruiksvriendelijkheid. Dat is overigens ook best logisch, want een mens is visueel ingesteld en gaat dan voorbij aan de eigenlijke functies. Zo werkt het bij meerdere producten die je aanschaft in je dagelijkse leven. Het voordeel van de Kurio Tab 2 is echter dat deze kindvriendelijk is qua gebruik, maar hij er ook tegelijkertijd heel erg hip uitziet.

Kurio Tab 2

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen te noemen, want zoals een wijs filosoof uit Nederland (Johan Cruijff) ooit zei: ‘elk voordeel heeft zijn nadeel’. Het nadeel van deze tablet is dat het scherm niet van een hoge kwaliteit is. En dat kan best lastig zijn voor kinderen, want die gaan meestal iets roekelozer met spullen om. Maar als je een net kind hebt dat zuinig is op zijn spullen, dan hoeft dit nadeel in principe dus geen probleem te zijn. Ook de software is van een iets mindere kwaliteit dan andere tablets, maar het voordeel is echter dat deze tablet relatief goedkoop is. Een kindertablet hoeft ook niet over de allerbeste specificaties te beschikken.

 + Met beschermhoes
+ Instelmogelijkheden met parent control
+ Voor geïnstalleerde spellen. Via de Play Store nog meer.
-Weinig opslaggeheugen.
-Geen hoge beeldresolutie.
-Redelijk traag.

Bekijk direct deze Kurio Tab 2 aanbiedingen
[vergelijker1]

2. Amazon Fire 7

Als je praat over de Amazon Fire 7, dan praat je over een tablet die jouw kind in 2020 heel veel plezier kan gaan brengen. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn er vele andere versies van dit model uitgekomen in de afgelopen jaren. De naam is dus al heel prestigieus en misschien gaat er zelfs een belletje bij je rinkelen. Deze Amazon Fire 7 is nog weer beter dan de eerdere versies. Het voordeel van deze tablet is dat je gebruik kunt maken van de Amazon-diensten, terwijl je geen officiële Amazon-tablet hoeft aan te schaffen. Het voordeel van deze Amazone Fire 7 is dat deze vele malen goedkoper is dan een normale tablet van Amazon. Je hebt dus wel profijt, maar niet de lasten.

Amazon Fire 7

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen, daar moeten we eerlijk over zijn. De nadelen liggen vooral aan het gebrek aan updates in vergelijking met de vorige versie. Zo zijn de camera’s en processors niet bijgewerkt bij deze tablet. Dat is natuurlijk wel een beetje jammer, maar voor de rest werkt de tablet optimaal en is die relatief goedkoop en kindvriendelijk.

 + Voordelig.
+ Met Amazon abonnementen.
+ Met updates.
– Batterijduur.
– Trage software.
– Geen HD scherm.

Bekijk direct deze Amazon Fire 7 deals
[vergelijker2]

3. LeapFrog LeapPad Platinum

Wil jij een veilige tablet voor je kind aanschaffen? Een tablet waardoor jij je niet ongerust hoeft te maken dat je kind op verkeerde sites terecht komt? Een tablet die niet aanstootgevend is en volledig is dichtgetimmerd, zodat je kind enkel zaken kan bekijken die voor hem of haar bestemd zijn? Dan is deze LeapFrog Leapbad Platinum echt iets voor je kind. Niet alleen ziet deze tablet er mooi uit, maar hij is dus ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk. Een nadeel van veel tablets is ook dat ze er wel mooi uitzien, maar daardoor tegelijkertijd niet echt stevig zijn. Voor volwassenen is dat vaak geen probleem, omdat die wel zuinig zijn op hun spullen. Voor kinderen is dat alleen een ander verhaal. Die zijn vaak wat onvoorzichtiger en dan kan het sneller voorkomen dat deze gaat vallen. Gelukkig komt dat bij deze tablet bijna niet voor, want deze is speciaal beschermd voor ongevallen. Zodat er niet zo snel schade kan worden opgelopen.

LeapFrog LeapPad Platinum

Een nadeel is echter dat er relatief minder apps aanwezig dan bij andere tablets. Al zou je dit met een beetje praktisch positief inzicht ook een voordeel kunnen noemen. Het is dan namelijk overzichtelijker en voor je kind is er minder keuzestress, zodat een beter concentratievermogen gaat ontstaan. Ook zorgt dit ervoor dat de kans kleiner is dat je kind beelden gaat zien die niet voor hem of haar zijn bedoeld.

 + Kindvriendelijk design.
+ Leuke interface.
+ Met parent control instellingen.
– Relatief prijzig.
– Niet zoveel content als andere tablets.
– Korte batterijduur en lage resolutie.

4. VTech InnoTab Max

Deze tablet is vooral ideaal voor de echte jonge kinderen. Deze is tablet is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van drie tot en met zes jaar. Het voordeel is dat deze leeftijdsgroep normaal niet echt in acht wordt genomen, waardoor andere kindertablets soms iets te ingewikkeld kunnen zijn. Maar dat is bij deze tablet gelukkig niet het geval. Deze is zeer eenvoudig te gebruiken. Het voordeel van de tablet is dat er spelletjes opstaan die gespeeld kunnen worden. Die zijn speciaal afgestemd voor de leeftijd en bieden educatie en vermaak tegelijkertijd.

VTech InnoTab Max kindertablet
De kwaliteit van de camera en beeldresolutie zijn wel minder goed. Ook is de besturing wat traag. Maar het punt is dat deze voor de jongsten is gemaakt en dat dit functies zijn die niet zo relevant zijn voor die leeftijdsgroep.

 + De cover kan ook als kickstand gebruikt worden.
+ Voor de jongste kinderen.
+ Meer geheugen dan de voorgangers.
– Slome software
– Camera en beeldresolutie onscherp.

5. Apple iPad 9.7 inch

Apple iPad 9.7 inch kindertablet

In deze lijst is nog geen Apple Tablet voorgekomen, maar deze Apple iPad 9.7 inch moet toch in de lijst, vanwege de uitstekende functies die aanwezig zijn op deze tablet. Het voordeel van deze tablet is dat deze voorzien is van een groot scherm. Veel kinderen vinden dat erg handig, want op die kleine schermen is het soms lastig kijken. Ook als het gaat om de duurzaamheid is het aan te raden om deze Apple aan te schaffen. Daar staat Apple immers bekend om. Dit model is ook compatibel met de Apple Pencil. Je kan dus ook tekenen op deze tablet. Een nadeel is echter dat deze tablet niet is voorzien van een gelamineerd scherm, maar dat hoeft niet altijd een probleem te zijn.

 + Voordelig voor een Apple iPad.
+ Compatibel met Apple Pencil.
+ Snelle software en scherpe beeldresolutie.
– Prijzig vergeleken met andere kinder tablets.
– Apple pencil moet apart aangeschaft worden.

Bekijk direct deze iPad 9.7 inch aanbiedingen
[vergelijker5]

Conclusie

In dit artikel hebben we vijf sterke tablets uiteengezet die het goed doen in 2020. Hopelijk heb je hier iets aan als ouder, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Het is namelijk een grote investering en dan is het belangrijk om geen impulsieve aankoop te doen. Anders bestaat de kans dat je achteraf spijt krijgt, maar je dan niet meer terug kunt. Het is bijvoorbeeld aan te raden om op een papiertje aan te geven wat belangrijk voor je is bij de aankoop van een tablet. Dan kun je op basis daarvan nagaan welke tablet het beste bij jou en je kind past. Je moet je kind natuurlijk ook meenemen in de beslissing, want het is in principe een tablet voor hem of haar.

Kaufie - © 2024
Kaufie