Producten van 12+ webwinkels
Home » Microsoft bevestigt de launch van de Xbox Series S voor €299,-

Microsoft bevestigt de launch van de Xbox Series S voor €299,-

xbox series s

Eerder was het al gelekt dat er hoogstwaarschijnlijk een kleinere Xbox Series S zou uitkomen. Een gebruiker had een controller gevonden waarbij de controller gelabeld was voor de Xbox Series S. Je kan alles hiervan lezen in dit artikel. Echter heeft Microsoft nu bevestigd dat er inderdaad een kleinere Xbox uitgebracht wordt.

Het verschil met de Xbox Series X

Microsoft wil dit model lanceren als instapmodel. De Xbox Series X zal wat duurder zijn. Het gerucht is dat het rond de €500,- zal kosten. Niet iedereen zal zoveel kunnen en willen betalen en daarom lanceert Microsoft de Xbox Series S. Maar wat is nu precies het verschil met de duurdere Xbox?

  • Geen disklade. Het model zal geen disklade hebben om cd’s en dvd’s te kunnen uitlezen. Dit betekent dat je alle games en media digitaal zal moeten aanschaffen.
  • Downloaden via internet. Waarschijnlijk zal je games en media alleen via internet kunnen downloaden. Zoals genoemd zal dit niet mogelijk zijn met cd’s of dvd’s.
  • Minder rekenkracht dan de Xbox Series X. Vermoedelijk zal de kleine Xbox minder rekenkracht en grafische kracht hebben dan de Series X. Dit betekent dat je games in een lagere resolutie zal kunnen afspelen.
  • 60% kleiner dan Xbox Series X. Microsoft meldt in de tweet dat dit model 60% kleiner is dan de Series X.

Hoe duur wordt de Xbox Series X?

Windows Central meldde eerder dat de prijs van de Xbox Series X 499 dollar zal zijn. Met de kleine Series S heb je dus een goedkopere variant. Je levert wel in op rekenkracht en geen geheugen. Echter kan dit fungeren als een mooi instapmodel.

Wil je meer weten omtrent de Xbox Series X of de PlayStation 5? Houd onze blogs in de gaten voor meer informatie.

 

 

Kaufie - © 2024
Kaufie