Producten van 12+ webwinkels
Home » Zelftest kopen? Bekijk hier de beste zelftests

Zelftest kopen? Bekijk hier de beste zelftests

corona zelf testen

Wil je graag thuis een Covid-19 zelftest uitvoeren? Dit kan erg handig zijn en je hoeft dan ook niet de deur uit. Zo weet je na 15 minuten of je besmet bent of niet. De test is betrouwbaar en makkelijk in gebruik. Je neemt wat neusslijmvlies af met het wattenstaafje en je volgt alle instructies van het product. Na ongeveer 15 minuten weet je wat de uitslag is zodat je het gedrag kan aanpassen hierop. Deze testen zijn handig als je bepaalde klachten hebt en toch zeker wil weten of je Covid-19 hebt. Mocht je het virus hebben, kan je in quarantaine. Deze testen kosten doorgaans tussen de €2,- en €4,- per test. De PCR testen van de overheid zijn doorgaans wel betrouwbaarder, maar het kan toch een tussentijdse uitslag geven. Op deze pagina kan je alle zelftesten vinden van meerdere betrouwbare aanbieders. Kies de beste test en je hebt het morgen al in huis.

Zelftest top 5

Wat is een zelftest?

Deze zelftesten zijn bedoeld voor mensen die zich willen laten testen op Covid-19. Je hebt bepaalde klachten en je wil zeker weten of je het virus wel of niet hebt. Zo hoef je dan ook niet naar een teststraat te gaan en kan je het gewoon van thuis doen. Een test bij de teststraat is wel wat betrouwbaarder, maar via deze weg kan je toch altijd erachter komen of je het virus hebt. De testen werken met een wattenstaaf. Je dient neusslijmvlies af te nemen en vijf keer draaien. Na een kwartier kan je al zien of je positief of negatief getest bent. Doe deze test niet als je klachten hebt, als je net uit een risicogebied komt of als je dichtbij iemand was die besmet was met Covid-19. Mocht je positief testen, dien je gelijk in quarantaine te gaan en alle overheidsregels volgen. Er zijn meerdere aanbieders met keurmerken. Wij zullen de keurmerken in een ander kopje toelichten.

Welke testen zijn geschikt?

De test is een antigeentest die je thuis kan afnemen. De verpakking dient een CE logo te hebben om de kwaliteit te waarborgen.

  • CE logo met 4 cijfers erachter.
  • CE logo zonder een getal.

De CE logo’s zonder cijfers hebben een tijdelijke ontheffing gehad van de overheid, deze mogen dus tijdelijk verkocht worden. Daarnaast moet er een Nederlandse en/of Franse handleiding in het pakket zitten.

Het voordeel van een zelftest

Deze testen kennen een aantal grote voordelen. Wij noemen ze hieronder:

  • Verhogen veiligheid. Deze test kan je makkelijk van thuis doen. Zo kan je eerder een besmetting herkennen en scheelt het ook met de besmetting van anderen. Onderweg naar een teststraat kan je namelijk ook mensen tegenkomen. Op deze manier verhoog je de veiligheid.
  • Betaalbaar en altijd op zak. De testen zijn niet duur en kosten enkele euro’s per stuk. Zo kan je ze altijd op zak hebben en jezelf testen waar je ook bent.
  • Snelle uitslag. Na de test heb je binnen 15 minuten al de uitslag. Bij een positieve uitslag volg je de regels van de overheid. Als je negatief bent getest, maar nog klachten houdt, laat je dan nog testen bij een teststraat van de overheid.

Wanneer een zelftest?

Je doet deze test om er voor de zekerheid erachter te komen dat je niet besmet bent met Covid-19, dit doe je preventief. Dit doe je omdat je mensen gaat zien voor werk, gezelschap of op school, zo houdt iedereen het veilig. Je gebruikt geen zelftest als het volgende aan de hand is:

  • Je hebt corona gerelateerde klachten.
  • Je hebt contact gehad met iemand die corona heeft of heeft gehad.
  • Je komt terug uit een hoog risicogebied.
  • Je wil toegang tot een evenement.
  • Je bent onderdeel van een uitbraakonderzoek.

Als je voldoet aan een van de bovenstaande regels, laat je jezelf testen in een teststraat van de overheid of je gaat in quarantaine (afhankelijk van welke regel je aan voldoet).

Hoe gebruik je een zelftest?

Er zijn verschillende producten te vinden van verschillende aanbieders. In feite werken ze allemaal met het opnemen van neusslijmvlies. Volg sowieso alle instructies wat je kan vinden in de bijsluiter en doe dit nauwkeurig na. Over het algemeen dien je de meegeleverde wattenstaaf diep in je neus te steken en vijf keer rond te draaien. Daarna houd je de wattenstaaf een aantal seconden in de meegeleverde buffervloeistof. Vervolgens doe je wat druppels in de testcassette en zet je de timer op 15 minuten. Daarna kan je de uitslag zien. De meeste testen zullen op deze wijze werken, maar lees goed de bijsluiter en volg alle instructies nauwkeurig.

Hoe duur is een zelftest?

Op deze pagina kan je alle aanbieders vinden met een keurmerk. Een test kost tussen de €2,- en €4,- per test. Als je er meerdere tegelijk aanschaft, zal het goedkoper worden, je ontvangt dan alles in een pakket.

Wat de doen bij een positieve of negatieve uitslag?

Als je positief test, maak dan een afspraak bij een teststraat van de overheid en laat je daar nog een keer testen. Het kan namelijk voorkomen dat de uitslag niet klopt, verifieer dit dus. Mocht de uitslag weer positief zijn, volg je alle regels van de overheid en ga je in quarantaine.

Als je negatief test, heb je hoogstwaarschijnlijk geen corona. Mocht je klachten blijven houden, dan dien je nog een test te doen bij de teststraat van de overheid. Houd je sowieso aan alle maatregelen en houd afstand tot iedereen. Zo kan iedereen zo veilig mogelijk verder.

Zelftest kopen? Bekijk de beste zelftests bij Koopie.be

Op deze pagina kan je de beste tests vinden van meerdere aanbieders. Houd je goed aan de regels. Als je positief test, verifieer je dit bij een teststraat van de overheid. Bij nog een positieve test ga je in quarantaine en volg je alle regels. Met de zelftesten kan je preventief te werk gaan en houd je rekening met anderen. Let er op de tests een CE keurmerk hebben. Kies je beste test bij Koopie.be!

Kaufie - © 2024
Kaufie